EXAMEN. Iohannis: Se organizează o a doua sesiune de Evaluare Națională, pentru motive medicale și de carantină. Când ar putea să fie programată

EXAMEN. Iohannis: Se organizează o a doua sesiune de Evaluare Națională, pentru motive medicale și de carantină. Când ar putea să fie programată
Klaus Iohannis, venituri în creștere în ultimul an fiscal / Sursa: Facebook - Adminstrația Prezidențială
Publicat: 28/05/2020, 15:41
Actualizat: 28/05/2020, 16:20

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că, pentru motive medicale și de carantină, se va organiza o a doua sesiune de Evaluare Națională.

„O temă extrem de importantă pentru foarte mulți părinți și elevi o reprezintă examenele naționale.„Le-am discutat, pentru că au apărut tot felul de întrebări, părerea mea a fost că trebuie să îî lămurim pe oameni foarte bine ca să știe ce se întâmplă. Prima concluzie: examenele naționale vor avea loc fizic, așa cum au planificate și anunțate deja de câteva săptămâni. Deci, Evaluarea Națională se va face începând din 15 iunie, așa cum a fost planificată, după care vor avea loc examenele de bacalaureat”, a spus președintele.

Președintele României a făcut declarațiile în urma unei ședințe, la Palatul Cotroceni, la care au participat premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Care sunt categoriile de elevi care se pot înscrie la a doua sesiune a Evaluării Naționale

„Însă a apărut o problemă pe care am dorit să o rezolvăm. Este posibil să fie copii care sunt bolnavi atunci când se ține examenul. Este posibil să vină copii la școală pentru examen și la termomentru să se constate că are febră și nu poate să intre la examen. Pentru acești copii am considerat că trebuie să găsim o soluție să primească, totuși, aceeași șansă ca și copiii cae pot intra la examen, și atunci se va organiza – vorbesc despre Evaluarea Națională care e planificată din 15 iunie – pentru copiii însă caresunt bolnavi, care sunt găsiți cu febră la intrarea în școală, care sunt izolați împreună cu familia la domiciliu, care sunt într-o localitate sau un cartier care e în carantină, pentru aceștia, pentru motive medicale și de carantină, și numai pentru aceștia, se organizează o a doua sesiune de Evaluare Națională, începând din 29 iunie”, a spus șeful statului.

„Repet: Evaluarea Națională se ține cum e planificată, pentru cei care sunt bolnavi, găsiți cu temperatură, cu febră la intrare în școală sau izolați cu familia sau carantinați se organizează a doua sesiune”, a subliniat Klaus Iohannis.

„În privința bacalaureatului, cu siguranță că și aici e posibil să fie copii care au diferite probleme și pentru a putea rezolva paușal chestiunea celor care, din varii motive, nu pot veni la prima sesiune, se va organiza, ca și în alți ani, o a doua sesiune de bacalaureat, în august, și acești copii vor putea atunci să participe la a doua sesiune de bacalaureat”, a precizat Klaus Iohannis.

Calendarul examenelor naționale

Calendarul anunțat până în prezent al Evaluării Naționale prevede că elevii clasei a VIII-a se pot înscrie în perioada 2-5 iunie pentru susțienerea examenului.

  • 2-5 iunie – Înscrierea elevilor
  • 5 iunie 2020 – Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
  • 15 iunie – Limba și literatura română – probă scrisă
  • 17 iunie – Matematica – probă scrisă
  • 18 iunie – Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 22 iunie – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 12:00)
  • 22 iunie – Depunerea contestațiilor (orele 14:00 – 20:00)
  • 23-26 iunie – Soluționarea contestațiilor
  • 27 iunie – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Pregătirea pentru examene a elevilor de la clasa a VIII-a și a celor de clasa a XII-a sau a XIII-a se va desfășura între 2 și 12 iunie și în acest sens, prin ordin comun al Ministerului Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății, s-au impus o serie de reguli stricte pentru distanțare socială și igienă pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, printre care obligativitatea purtării măștilor de protecție în interior.

În ceea ce privește calendarul admiterii la liceu, în data de 27 mai 2020, prima zi din noul calendar de admitere, a început să se afișeze oferta de școlarizare/de formare profesională, concretizată în profiluri, domenii și calificări profesionale pentru învățământul liceal, filiera tehnologică. Înscrierea pentru probele de aptitudini se va realiza în perioada 2-5 iunie. Completarea opțiunilor în fișele de înscriere, de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, se va realiza în perioada 2-6 iulie 2020, iar repartizarea computerizată va avea loc în data de 10 iulie 2020, a anunțat MEC.

Și calendarul examenului de Bacalaureat a fost anunțat luni de Ministerul Educației și Cercetării, după ce a fost aprobat prin ordin al ministrului.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Locul din România care se află pe un munte de aur! Legenda, izvorâtă din vremea...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Stațiunea din România care rivalizează cu Thailanda. Puțini turiști au auzit de ea, dar este...
Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție. Surpriza de pe...
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
O navă cu 11 persoane la bord s-a scufundat în Marea Neagră. Trei marinari sunt...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Robotul chirurgical de la Sony a efectuat cusături pe un bob de porumb
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Interdicție pentru toți șoferii din România. Este ilegal. Te alegi cu dosar penal
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie?...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Un cercel de aur a dezvăluit o poveste devastatoare de acum 2.200 de ani
×